
De ingreep | Buikwand correctie
Wanneer het, ondanks het aanpassen van het dieet of het veranderen van de leefstijl, maar niet lukt om voldoende af te vallen, kan een buikwand correctie, of abdominoplastiek, helpen om de contour van de buik te verbeteren. Via een bikini-lijn incise wordt het overschot aan huid en vet verwijderd. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met liposuctie om zo de contour van het achterblijvende weefsel te herstellen. Let op, bij een buikwandcorrectie wordt alleen het vet buiten de buik meegenomen, het vet binnenin de buik is alleen te verminderen door af te vallen. Voor deze ingreep geldt een gewichtslimiet. Dit wordt bepaald aan de hand van de relatie tussen uw lengte en gewicht, het zogeheten BMI. Om in aanmerking te komen voor deze ingreep dient uw BMI niet hoger te zijn dan 30.
Waar wordt ik geopereerd?
De operatie wordt uitgevoerd in een van de privé ziekenhuizen in Wenen. Indien u een voorkeur heeft, wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.
Wat kan ik verwachten van de ingreep?
Uw chirurg ziet u altijd voor de operatie en bespreekt de verschillende stappen met u. Ter documentatie worden voor de procedure foto’s gemaakt en worden de betrokken regio’s afgetekend. De operatie wordt uitgevoerd onder sedatie of algehele narcose. Via kleine incisies wordt de verdovingsvloeistof onder de huid ingebracht, waardoor de betrokken regio volledig verdoofd is. Vervolgens is het vet verwijderd via een zuigsysteem. Na de liposuctie wordt een bikini-lijn incisie gemaakt en de overtollige huid en vet wordt verwijderd. Indien nodig worden de buikspieren ingekort en de navel verplaatst. De incisie wordt gesloten met oplosbare hechtingen en er worden drains achtergelaten ter ondersteuning van de wondgenezing in de eerste fase na de ingreep.
Wat zijn de risico’s?
Bij de (liposuctie-geassisteerde) buikwandcorrectie zijn de risico’s beperkt. Meest voorkomende complicaties zijn wondgenezingsproblemen of infectie (<1%). Ook wordt er wel eens een klein verschil gezien tussen links en rechts. Meestal valt dit binnen natuurlijke grenzen.
Wat kan ik na de operatie verwachten?
Wanneer de verdoving uit is gewerkt kunt u een licht ongemak voelen. De eerste dagen zal er sprake zijn van zwelling en een strak gevoel in de gebieden waar geopereerd is, met mogelijk wat bloeduitstorting ter plaatse. Initieel kan er tevens sprake zijn van enige asymmetrie welke na het verdwijnen van de zwelling verbetert. De drukband die u van ons ontvangt zult u gedurende 6 weken dag en nacht moeten dragen.
Hoe zien de littekens er uit?
De littekens van een abdominoplastiek worden in de bikini-lijn geplaatst, lopend van heup tot heup en rond de navel. Deze littekens kunnen mogelijk dik en opvallend van kleur zijn gedurende de eerste 6-12 maanden, maar kunnen makkelijk bedekt worden met kleding.
Hoe lang duurt het voordat ik mijn leven weer op kan pakken?
De meeste vrouwen kunnen enkele dagen na de operatie lichte dagelijkse activiteiten weer oppakken, terwijl sommigen na een week al weer aan het werk kunnen (afhankelijk van de fysieke eisen van het werk). Realistisch duurt het ongeveer twee weken om weer aan het werk te kunnen. Sporten is weer mogelijk na gemiddeld 6 weken. Het beste kunt u naar uw lichaam luisteren; pijn moet u zien als teken van het lichaam om het wat rustiger aan te doen. In de maanden daarna verdwijnt langzaam de laatste zwelling, maar het zal waarschijnlijk nog langere tijd oncomfortabel zijn om op uw buik te liggen. Soms kunnen onverwachte bewegingen nog aanleiding zijn voor steken. Dit zal langzaam minder worden. De totale herstel periode duurt ongeveer 1 jaar.
Wat is goed om te weten over de lange termijn?
Vet dat verwijderd is, keert niet meer terug. Echter, wanneer u in gewicht aankomt zal dit zich ook op deze plaatsen laten zien.
Klik hier om een afspraak te maken